18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Созопол отбелязва Деня на Европейското сътрудничество

Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция ще отбележи Деня на Европейското сътрудничество в амфитеатъра в гр. Созопол днес от 16.00 ч. Това съобщават от община Созопол. Програмата се съфинансира от Европейския съюз чрез Инструмента за предприсъединителна помощ.

Денят на европейското сътрудничеството е инициатива на програмата ИНТЕРАКТ, подкрепяна от Европейската комисия. Този ден се отбелязва всяка година, за да се представят на широката общественост постиженията на сътрудничеството между европейските държави и региони.

Тази година Денят на европейското сътрудничеството по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция ще се фокусира върху народните песни и танци от пограничния регион под наслов „Танцувай с мен през границата”.

Представители на регионалната и местна власт, дипломати, участници от България и Турция, бенефициенти по програмата, граждани от трансграничния регион и журналисти са поканени да се включат в празничното събитие. Проявата ще започне с кратки приветствия и ще продължи с български и турски народни песни и танци.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук