13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Созопол с награда за „най-добра визия“! Кметът Рейзи с прогноза за супер успешно лято

Кметът на Созопол Панайот Рейзи получи наградата за „най-добра визия на морски град“,  която се връчва от телевизионния проект на „Евроком“ – „Кметовете на България“. В края на миналата година администрацията получи още едно признание – този път от бизнеса за опазване на околната среда.

„Радвам се, че има хора, които показват постигнатото, че дават положителни оценки на кметовете, защото в крайна сметка нашата работа е малко неблагодарна. Мисля, че с моите колеги успяхме да променим Созопол във всеки един аспект. Като започнем от спорните съоръжения, през пречиствателни станции, през депата за отпадъци, новите детски градини, новите музеи, модернизираните обществени сгради. Тук включвам и сериозната ни социална програма. Тази оценка е за този труд“, коментира пред zonaburgas.bg кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Созопол атакува най-престижната европейска класация за туристически дестинации

Той направи и прогноза за изключително успешен туристическия сезон през лятото на 2017 година. Според него, Созопол и българското Черноморие като цяло, „стоят добре на туристическия пазар, стоят като сигурна и спокойна дестинация“.

Ааквапарк върху площ от 18 дка ще заработи в началото на лятото
*Аквапарк върху площ от 18 дка ще заработи в началото на лятото

„Руският турист продължава да разбира, че България е неговата дестинация, немският – също. Това спокойствие, което успяхме да гарантираме и през зимата, мисля че ще окаже положително влияние върху предстоящото лято. Предстои ни пускането на голям аквапарк в село Равадиново, близо до Замъка. Паралелно с това се надявам да има ново строителство, което да обнови легловата база. Предстоят ни и археологически разкопки, така че и там очакваме изненади“, каза Рейзи.

Кметът на Созопол коментира и предстоящите парламентарни избори. Градоначалникът планира да запознае подробно бъдещите народни представители от Бургаския избирателен район с проблемите на морските общини.

„Всичко, което се намира на територията на една община, трябва да бъде общинско. Второто нещо, което за мен е много важно, е децентрализацията. Крайно време е да се случи. Държавата трябва да се освобождава от нещата, които не са й нужни“, каза Панайот Рейзи.

По думите му, общината не се е отказала от амбициите си да придобие Дома на морския флот, пристанището в стария град и остров Св. Кирик.

Панайот Рейзи: Гласувайте за Созопол за най-добра европейска дестинация

„Кметовете трябва да отговарят за нещата в общината, защото всеки отива при кмета. Никой не отива в Еко, Регионално или Транспортно министерство. За мен е крайно време нещата да се променят, включително и това да има териториално преразпределение на общините. Всичко е морално остаряло. Ние общините плащаме и ДДС. Извинявам се, но ние държава ли сме или частна фирма? Дори и да го плащаме, защо примерно едни 10% да не се връщат обратно при нас. Няма логика, това са наши пари. Много работа ще има новото правителство, прогнозира кметът на Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук