12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Стартира втората Фестивална ваканция с „Жреци на музите” 2015

За втори път Международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” организира в края на месец август фестивална ваканция. От 2013 година предвид мащабността му и по-добрата организация Фестивалът се организира през година, а в годината между две издания се организира Фестивална ваканция, която представлява мини формат на фестивала и е адресирана основно към най-малките зрители.

_DSC0074Фестивалът се организира за десета поредна година от сдружение „ТЕМП-АРТ” и Община Царево и се провежда в рамките на Пътуващ фестивал „Модерни времена”, финансиран със средства на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 на Норвежката програма за представяне и достигане до широката общественост на съвременното изкуство и култура.

_DSC0370Откриването на събитието по традиция се проведе на площада в гр. Царево на 22-ри август с огнено шоу, подготвено от организаторите от „ТЕМП-АРТ” и под режисурата на Георги Врабчев, с което наистина се повиши градуса на настроението на публиката. След ефектното начало на сцената бяха поканени ръководителите на участващите във второто ваканционно издание групи от Перник, Враца, Разград, София, Кнежа и Казанлък, като особен колорит на сцената допринесоха участващите в изданието Централен младежки театър от гр. Улвърхамптън, Англия, и Детско-юношески театър от гр. Ларвик, Норвегия. Арт директорът на фестивала г-н Георги Врабчев ги приветства от името на Организационния комитет на ММФИ „Жреци на музите”, както и от името на домакина на фестивалната ваканция – кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

_DSC0448Вечерта продължи с игри и забавления с много награди за най-малките в компанията на весели клоуни, предвождани от самия Мечо Пух, но и за порасналите имаше цял куп визуални удоволствия от сцената.

Участниците във втората фестивална ваканция на ММФИ „Жреци на музите” надвишават 200 и представят изкуствата танц, песен, музика, театър, боди арт, мажоретки.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук