8 C
Бургас
вторник, 20 април, 2021

Стартира подписка за запазване дейността на МБАЛ Поморие

По предложение на поморийци, днес стартира инициатива за събиране на подписи за предприемане на спешни мерки за запазване дейността на МБАЛ Поморие. Подписката е адресирана до министър-председателя на Република България и цели промяна в политиката на общинското здравеопазване в държавата.

„Служители, граждани и пациенти са готови и на протест. За мен обаче, това е крайна мярка, до която, надявам се, няма да се стигне. Заставам зад съгражданите ми и зад желанието да бъдем чути. На годишната среща на местните власти, на която бях готов за пореден път да докладвам състоянието и проблемите на МБАЛ Поморие, нямаше представител нито на Министерството на здравеопазването, нито на Националната здравноосигурителна каса. Искаме да предизвикаме публичен диалог и да бъдат обсъдени проблемите в общинското здравеопазване, като цяло.”, коментира кметът на община Поморие Иван Алексиев.

Желаещите да подкрепят исканията на поморийци, могат да намерят подписката на някое от следните места:

  • На входа на административната сграда на Община Поморие
  • Център за административно обслужване на Община Поморие
  • В читалищата в гр. Поморие и във всички населени места в общината
  • В кметствата на населените места на община Поморие

Всеки може да изтегли бланката от ТУК и да я предаде в деловодството на Община Поморие, след като бъде попълнена и подписана.

За инициативата са уведомени и кметовете на общините Несебър и Руен, като част от територията, обслужвана от МБАЛ Поморие.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: