23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

УНИКАЛЕН ДИЗАЙН СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА „ПОСЛАНИЦИ НА ЕЗЕРАТА“

Бургазлията Димо Шехларски предложи най-интересния дизайн за тениска в конкурса обявен от ОУ „Христо Ботев“ – кв. Долно Езерово и журито категорично го избра за победител. Вплитането на някои от най-характерните видове птици за Бургаските езера и дизайнирането им сред тръстиката, заедно със закачливия надпис „Посланици на езерата“ спечелиха представителите на БДЗП, БФБ и ОУ „Христо Ботев“, които участваха в журито на конкурса.

Второто място бе присъдено на Яна Барзова от Варна, 26 г., а третото на Любен Домозетски от София, студент НХА на 21 години. Поощрителни награди се дават на 13 годишната Анастасия Димитрова от Бургас, Надежда Кацарова на 25 години от София, Стилиата Жекова – 13 г., Бургас и Павел Стоев – 14 год. Бургас.

Победителят в конкурса получава ваучер за художествени материали от книжарница Армстронг в Бургас на стойност 100 лв. и две тениски с неговия дизайн, а всички останали получават Национален план за влажните зони и пътеводител за лагуната Атанасовско езеро, които могат да получат от ОУ «Хр.Ботев» или от офиса на БФБ в Бургас.

Тениските с уникалния дизайн ще са награда за участниците във финалния кръг на олимпиадата по орнитология, която тази година се организира от ОУ „Хр.Ботев“ Бургас.

Конкурсът и състезанието се организира в рамките на проект „Посланици на езерата“, който се изпълнява от ОУ „Христо Ботев“ кв. Долно Езерово, гр. Бургас в партньорство с БДЗП И БФБ. Финансиран е от програма „Мтел еко грант – природа за бъдеще“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук