13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Феноменът 15/15 сработи при ГЕРБ, БСП и ДПС

Феноменът 15/15 сработи и на тези избори в Бургас. ГЕРБ, БСП и ДПС са с изнедаващо пренареждане на листите, след като номерът на кандидат за депутат съвпада с този на номера на бюлетината.

11-ата в листата на ГЕРБ Ася Пеева, председател на Жени ГЕРБ в Поморие е събрала най-много преференции след водача на листата Ивелина Василева. 6057 са отбелязали номер 11 на две места в бюлетината и така Пеева излиза на второ място в нея, оставайки зад себе си втората в подредбаtа Диана Саватева, областният и общински председатели на партията Димитър Бойчев и Иван Вълков, включително и Семир Абумелих, който организира силна преференциална кампания.

Същото пренареждане се вижда и при другата голяма партия БСП. Десетият в листата Димитър Стоянов има най-много гласове след лидера, партията беше също под номер 10 в избирателния списък. 4566 души са отбелязали вот за Стоянов, а малко над 1000 за втория в листата Николай Тишев, предава БНР.

Аналогично пренареждане се е получило и при ДПС, които бяха с номер 9 в бюлетината. Ангел Исаев, бившият кмет на Рудник, е получил 3366 гласа и измества вторият в листата Дурхан Мустафа, за когото предпочитание са дали малко над 2 600 души. Все още не е ясно разпределението на мандатите в областта.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук