11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Франция удря „Ислямска държава” по въздух

Франция е започнала подготовка за извършването на въздушни удари срещу цели на „Ислямска държава“ в Сирия, съобщи днес президентът Франсоа Оланд, цитиран от световните агенции.

Още от утре френските военно-въздушни сили започват разузнавателни полети, за да набележат обекти, които ще бъдат бомбардирани. Френският президент съобщи решението за въздушните атаки на извънредна пресконференция, на която даде и повече подробности как страната ще действа по отношение на кризата с бежанците.

„Французите са велик народ и винаги в историята са намирали способности да посрещнат мъчениците, преследваните, прогонените“, заяви Оланд, но и предупреди: „За всички тези, които вече са пристигнали и са подали молба за убежище – и само за тях – ще действа механизмът за репатриране. Ще бъдат създадени контролни центрове, за да се намира разликата между тези, които идват с друга цел и ние няма как да ги приемем. Ще се извършва идентификация на бежанците за правото им на убежище и за експулсиране на останалите. Иимаме възможността да правим разликата, т.е. да не даваме право на тези, които не могат да претендират за това“, каза още Оланд. По информация на агенция „Франс прес” Франция ще приеме 24 000 бежанци в следващите две години.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук