28.1 C
Бургас
петък, юли 1, 2022

Хванаха камион натъпкан с цигари на Пристанището

4 077 кутии  (81 540 къса) контрабандни цигари и недекларирана машина за производство на маркови ключодържатели и аксесоари – менте откриха в тайници на камион-влекач с чуждестранна регистрация митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Митница Бургас.

Камионът е пътувал от Грузия за България и е пристигнал с ро-ро кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център“. Декларирал е, че превозва 20 колета сурови ядки от лешници. Въпреки че няма открити следи от интервенция върху поставените в Грузия митнически пломби, митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“,

При сканирането със специализирания рентгенов апарат на митническия пункт, освен декларираната стока, митническите служители установяват наличие на чужди тела в шасито на товарния фургон на камиона. При последвалата физическа проверка, в техническа кухина тайник в товарния фургон на камиона митническите служители откриват укрити  4 077 кутии цигари „Winston“ с грузински бандерол, както и разглобена и укрита на части машина за производство на ключодържатели и мостри с лога на световноизвестни автомобилни марки като БМВ, Рено и др.

Контрабандните цигари и машината са иззети. Срещу шофьора на камиона, испански гражданин от арменски произход, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В изпълнение на Регламент/ ЕС/ № 608/ 2013 и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат информирани  правопритежателите на съответните марки. Работата по случая продължава.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук