14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Авио линейка ще има в Бургас през целия летен сезон, утре правят демонстрация

Утре на новоизградената хеликоптерна площадка към МБАЛ Бургас ще бъде направена демонстрация  на операция по въздушно транспортиране на пациент от  бургаското болнично заведение до друг медицински център и до МБАЛ.

 

Helikopterna ploshtatkaАвио линейки на превозвача „Хели Ер“ ще бъдат на разположение през целия  туристически сезон, за да може да се  реагира адекватно при спешни случай, инциденти и аварии.

Хеликоптерната площадка се намира на югозападния паркинг на болницата и заема ¼ от площта му. Локализацията му е съобразена с необходимостта от безопасни подходи при извънредни  или спешни ситуации. Инвестицията е изцяло на Община Бургас.

С изграждането на хеликоптерна площадка и осигуряване на въздушно транспортиране ще можем да спазваме т.нар  правило на „Златния час“, когато шансовете за оживяване на тежко контузени пациенти са най-големи. При спешност хеликоптерът може да транспортира болен или специализиран медицински екип от Бургас до София например само за 01.35 часа.

Чрез  осигуряването на спешна медицинска услуга с хеликоптер ще бъдат спасени много човешки животи. Изграждането на хеликоптерната площадка, с цел обслужване на полети на санитарната авиация ще позволи осъществяване на бърза връзка с националните центрове по спешна медицина, превоз на специализирани екипи или на пациенти в тежко състояние.

МБАЛ Бургас АД е най- важното болнично заведение в областта, което третира спешността във всички аспекти, особено политравматизма. С наличието и на хеликоптерна площадка ще повишим сигурността за получаване на бърза и адекватна намеса както за жителите на областта, така и на туристите.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук