16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Австрийските пенсионери обявяват Слънчев бряг за най-успешната туристическа дестинация

Слънчев бряг е най-успешната дестинация, избирана за почивка в историята на Австрийския съюз на пенсионерите. Оценката бе дадена от председателя на съюза Карл Блеха. Австрийската организация на възрастните хора и нейната туроператорска фирма „Сениорен райзен” от 40 години организират пролетни и есенни почивки за членовете си.

На снимката: Карл Блеха , председател на Съюза на пенсионерите в Австрия и Мария Градешлиева, директор на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“

За първи път реалността далеч е надхвърлила очакванията на изключително претенциозните туристи, каквито са австрийските пенсионери. Според договора с„БТС – Бългериън Турист Сървисиз”  –  български партньор на „Сениорен райзен”, последните групи ще отпътуват от страната на 29 май. Дни преди това на пресконференция в Бургас Н Пр. Герхард Райвегер – посланик на Република Австрия у нас, г-н Карл Блеха – председател на Съюза на пенсионерите в Австрия,  г-н Ото Спел – управител на австрийската туроператорска фирма „Сениорен Райзен”,  г-н Калин Сутев – управител на  „БТС – Бългериън Турист Сървисиз” ООД,  Мариела Байкова- зам.-кмет на община Котел и Мария Градешлиева – директор на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” споделиха впечатленията си от обслужването на възрастните туристи.

През тази пролет общо 7 000 австрийски пенсионери гостуваха в Слънчев бряг и само от настаняването им приходите в курортния комплекс са 1.5 млн. евро. От престоя си в България те са възхитени. Най-добрата организация, изключително обслужване в хотелите и ресторантите, високо професионално екскурзоводско обслужване, невероятни емоционални преживявания на концертите и други културни мероприятия – така Карл Блеха обобщи впечатленията на туристите.

За възрастните австрийци едно от най-вълнуващите преживявания е било посещението в Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”. В програмата на всяка от групите е бил включен 35 –минутен концерт на талантливите му възпитаници. Туристите не харесали условията, в които живеят и учат децата и предприели благотворителна кампания за набиране на средства за музикалното училище. Успели да съберат 70 хил.лв. Към тях „БТС – Бългериън Турист Сървисиз” ООД и Димитър Караненов, собственик на хотелите  Флора Парк” и „Приморец” прибавят още 20 хил.лв.  През това лято със сумата от 90 хил. лв. ще бъдат ремонтирани част от жилищните помещения на учениците. Спонсорите се надяват през следващата година, когато в Слънчев бряг по договор ще летуват други  7000 възрасти австрийски туристи, благотворителната кампания да продължи и музикалното училище в Котел да бъде напълно реновирано.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук