11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Австрийски професор преглежда бургаски двойки с репродуктивни проблеми

„Притеснителен е фактът, че много от двойките в България, които имат репродуктивни проблеми, отлагат консултациите със специалисти с години.” Това каза при посещението си в Бургас, австрийският проф. Хайнц Щрьомер, който проведе десетки безплатни консултации с двойки от Бургас в МБАЛ „Черноморска”.

*Проф. Хайнц Щромер (вдясно)

Той се е запознал с над 20 случая само за няколко часа. „В днешно време инфертилитетът е интернационален проблем и в него няма нищо срамно. Той е заболяване както диабета или счупения крайник”, коментира Щромер. По думите му, в Австрия още преди да отиде на консултация при специалист, двойката минава стандартни прегледи и получава конкретни препоръки.

„Това е изключително важно, тъй като сроковете в подобни случаи са от изключително значение. Когато двойките се обърнат към нас те имат готови изследвания, диагностицирани са, което дава възможност за директно започване на лечението. Тази практика в България все още липсва. Надявам се, че скоро това ще се промени”, допълни Щрьомер.

Той посъветва дамите над 38 години, които имат неуспешни опити за забременяване в рамките на няколко месеца, да се обърнат към гинеколог, за да се реагира навреме и проблемът да бъде установен. Проф. Хайнц Щромер е създател на ин витро сектор в Клиниката по акушерство и гинекология на Обединената университетска болница на Виена, Австрия. Основател е на специализирана клиника за консултации на пациентки с многоплодни бременности.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук