14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Австрия ни дава техника да пазим границата с Турция

Австрийското правителство ще изпрати техника за охрана на границата на България, като външна граница на ЕС. Това стана ясно след като Йоханна Микл-Лайтнер – федерален министър на вътрешните работи и Ханс-Петер Доскоцил – федерален министърът на отбраната видяха преградните съоръжения на българо-турската граница. Австрийската делегация се запозна на място с предприеманите от страната ни действия за охрана на българо-турската граница.

bachvarova nenchev 1„ Ние се обединяваме около разбирането, че сигурността на външните ни граници е важно условие за намаляване на бежанския поток и за решаване на проблемите, с които се сблъскваме в момента.“, заяви българският  вътрешният министър Румяна Бъчварова.
Министърът на вътрешните работи на Австрия Йоханна Микл- Лайтнер каза, че охраната на външната граница на ЕС се осъществява с нужните технически средства и персонал на високо ниво.

„Аз съм убедена, че ако навреме България не беше изградила тази ограда в момента миграционни натиск ще щеше да мини именно през тази граница…”

bachvarova nenchev 4Федералният министър на вътрешните работи на Австрия каза още, че са постигнати договорености да се организира конференция, на която да участват всички полицийски шефове от страни , засегнати от Балканските маршрути на миграция и страните то Вишеградската четворка. Австрия ще помогне на България и с техника за охрана на границата.

„Говорихме за автобуси, говорихме за линейни, говорихме за друг тип тихника, която е необходимо. Благодаря на колегата и за подкрепата и по-голямото внимание, което ще обърнем при охраната на черноморската ни граница, тъй като има опасност по-голяма част от бежанската вълна да се насочи в тази посока”, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев.
Австрийският вътрешен министър заяви, че решението за затварянето на Балканския маршрут е правилното за справянето с миграционния поток.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук