11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Автокран се обърна до гара „Дружба“! Има пострадали /видео/

Работник беше затиснат от автокран в района на гара „Дружба“. Негов колега също пострада. Все още не е ясна причината, поради която кранът се е обърнал. По време на инцидента в него са били двамата пострадали.

Единият от работниците беше изваден и транспортиран до „Шокова зала“ на Бургаската болница веднага след инцидента. Случката се разиграла около 14.30 часа. Неговият колега обаче остана затиснат под машината повече от час, докато бъде изпратен втори кран, с който обърнатото съоръжение да бъде вдигнато. Затиснатият мъж е от Асеновград на 54 години, получил е фрактура на крака. Към момента е контактен.

На гара „Дружба“ бяха и представители на Инспекцията по труда, които ще установяват дали случаят може да се тълкува като трудова злополука. С автокрана са извършвани дейности по ремонт на железопътната инфраструктура в района на гарата. По данни на полицията, машината е била върху влакова платформа, от която трябвало да бъдат разтоварени стълбове за ремонтните дейности.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Камено.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук