13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Агресивни партийци драскат върху подписката за достъп до Морската гара

Представители на различни партии обикалят пунктовете и се опитват да осуетят събирането на подписи за отваряне за гражданите на Зоната за обществен достъп на територията на бургаското пристанище.

За това сигнализират от Инициативния комитет, чийто доброволци приемат подкрепата на жителите и гостите на Бургас на три места в града – до Часовника, на крайбрежната алея и до сградата на БСУ.

„На един от пунктовете един господин е заявил партийните си пристрастия, но не и името. След като задавал въпроси на момчето при подписката започнал да задрасква имената на хората, които до момента са се подписали. Друг гражданин агресивно разпитвал колко подписа до момента сме събрали. Бях свидетел как мъж на средна възраст започна да крещи и да разгонва граждани, които имаха желание да дадат своя глас за каузата”, коментира председателят на гражданската инициатива Даниела Бонева.

Въпреки атаките стотици граждани се разписват всеки ден. Заради големия интерес от днес ще бъде отворен и още един пункт – до Гъбката на входа на Приморски парк. Младите хора бяха провокирани за тази инициатива, след като стана ясно, че Морската гара остава затворена за хората, които искат да пътуват с корабче до остров Света Анастасия или да се разходят в района на планираната Зона за обществен достъп.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук