24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Адвокатката на Горан Горанов поиска да го види в затвора, спряха я

Адвокат Веселина Василева, която защитава 31-годишния Горан Горанов, е поискала късно вечерта в четвъртък достъп до клиента си в затвора, но е получила отказ.

По закон всеки адвокат има право да се види с лишен от свобода по всяко време на денонощието, след като разбрах за инцидента поисках от ръководството на затвора Горан да бъде отведен в болница за освидетелстване, това обаче не е било направено, затова реших да дойда на място, обясни адвокат Василева.

Тя прекара часове пред портала на основния корпус, въпреки че инцидента съвпадна с рождения й ден.

В четвъртък предиобед в затвора имаше сблъсък между охраната и Горанов, който влезе преди седмица заради 6-месечна присъда за хулиганство. Бил е настанен в приемното отделение. Всеки от новите пандизчии прекарва известно време там, докато не бъде разпределен в съответния отряд. Официално съобщение за случилото се така и не бе пуснато.

Пред репортер на „24 часа” шефът на затвора Бранимир Мангъров заяви, че затворникът изпаднал в състояние на агресия без конкретен повод – така, както се е случвало и докато е бил на свобода.

Най-вероятно ще му бъде повдигнато обвинение за нападение над служители, допълни той, тъй като от ударите на Горанов пострадали двама надзиратели.

За състоянието на самия затворник обаче липсва информация. Затова настоях да бъде отведен в болница, както и да бъде изяснен случаят, имам съмнения, че нещата са се развили така, както ги представя ръководството на затвора, заяви адвокат Василева.

Около 23.30 ч. дежурният на портала й съобщил, че Горанов искал да се срещне с нея на 11 март. Затова Василева изчака пред затвора да мине полунощ. След това обаче пак не я пуснали с обяснението, че клиентът й спи.

Очаква се днес адвокатката да бъде допусната до Горан, както и да има по-точна информация за получените от него травми./ 24chasa.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук