12.6 C
Бургас
събота, май 18, 2024

адв. Балачев: Делото „Гранити“ започва да прилича на делото „“Белнейски“

Делото „Гранити“ за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов за шести път днес влезе в съда в Бургас. Процесът продължава вече 2 години, но няма присъди. Делото до сега е връщано пет пъти в прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт. Днес журналисти не бяха допуснати в залата, а адвокатите на петимата обвиняеми поискаха  отвод на целия съдебен състав с председател Захарин Захариев . Адвокат Бранимир Балачев, който защитава сочения за поръчител на убийството Галин Костов, заяви днес в съда, че има нанасяни поправки в съдебния протокол от миналото заседание и са допълвани цели абзаци. Той сравни делото „Гранити” с делото „Белнейски”-  безброй нарушения, влияния на свидетели, нарушаване на правата на задържаните.

Обвинен като поръчител на отвличането и убийството е варненският съдия- изпълнител Галин Костов.

Вторият поръчител Станислав Михайлов, бивш изпълнителен директор на Агенцията за държавни вземания, напусна страната и за неговото залавяне беше поискана европейска заповед за арест, но все още не е открит.

По делото има още трима обвинени Нено Стоянов и Стоян Колев, сочени за подбудители и помагачи за отвличането и убийството, и наетият за мократа поръчка Стоян Петров . Стоян Петров изчезна от страната малко, след като беше разпитан като свидетел и едва през март на тази година беше заловен в Испания и екстрадиран.

Соченият като втори извършител на разстрела Манол Хаджиев сам стана жертва на убийство. Намерен беше убит във Варна, след като настоятелното си е  търсел обещаните му 30 хил. евро и е заплашвал да издаде информация за убийството на Стоян Стоянов.

Припомняме, че шефът на „Гранити“ Стоян Стоянов бе отвлечен на 6-ти март 2008 година пред жилището си в Бургас. Година и половина по-късно останките му бяха открити в Дюлинския проход.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук