16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Административен съд – Бургас организира „Ден на отворените врати“,

Административен съд – Бургас организира „Ден на отворените врати“, който ще се проведе в сградата на Съдебната палата, ет. 1 на 15.04.2014 г. от 10 ч. до 16 ч. Инициативата е част от Оперативния план на Административен съд – Бургас и Годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет за периода ноември 2013 г. – декември 2014 г. и има за цел да  запознае гражданите с работата на органите на съдебната система.

съд Бургас

По време на посещението си гражданите ще могат да се запознаят с историята, дейността и структурата на съда, да разгледат сградата на Съдебната палата, да научат повече за възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и информация.

Една от най-важните задачи, които съдът си поставя е образоването и повишаването на правната култура на учениците. В тази връзка Административен съд –  Бургас с подкрепата на културната организация “Хамалогика” ще постави началото на една нова инициатива – състезание по “Правно ориентиране”. В него ще вземат участие отборите на ГПАЕ “Гео Милев” и Търговска гимназия – Бургас. Те ще преминат през различни предизвикателства с обучителна цел, като победителят в състезанието ще спечели специален приз.

Учениците ще получат своите задачи в 10 ч. в съдебна зала № 3 и ще имат на разположение 2 часа, за да се справят с тях. Церемонията по награждаването ще се състои в 12 ч. в същата зала.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук