13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Аз и Ти ЗаЕдно“ подкрепя бургаски двойки с репродуктивни проблеми

Стартира благотворителната кампания на Фондация „Искам бебе“ – „Аз и Ти ЗаЕдно“ в подкрепа на бургаски двойки с репродуктивни проблеми. Инициативата е под мотото „За повече детски усмивки“ и ще продължи 9 месеца.

Средствата в благотворителната кампания ще се набират чрез продажбата на специално обозначени с етикет стоки в магазините и заведенията на територията на търговския център. 20 % от стойността на стоките ще бъде дарена за каузата.

„Нещото, с което най-много се гордеем е, че през всичките тези години успяхме да изградим един екип, състоящ се не просто от търговци, а от хора със социално отговорна ангажираност. Именно това е и причината да искаме да покажем своята лоялност към нашите клиенти и жителите на Бургас, като застанем зад тях във важните моменти от живота им. Ние вярваме, че заедно можем да преодолеем всеки проблем и че ролята на бизнеса в днешно време е да застане до хората, и да покаже човешкото си лице. Ние вярваме в бизнеса с кауза.“ каза Теодора Златева част от организаторите на кампанията.

Събраната сума до 1 юни 2017 г. ще бъде разпределена за ин витро процедури под формата на ваучери от по 5000 лв. Броят на печелившите ще бъде обявен в края на кампанията, когато станат ясни резултатите от набраните средства.

Двойките, които са кандидатствали за финансова подкрепа чрез кампанията, ще бъдат изтеглени на случаен принцип в присъствието на нотариус.

Кандидатстването ще стартира от 1 юни и ще продължи до 1 юли. Семействата ще могат да изпращат своите кандидатури на посочения адрес: [email protected]

Двойките имат право сами да изберат лечебното заведение, в което да бъдат извършени процедурите, в срок от 6 месеца от момента, в който бъдат изтеглени.

За да участват в кампанията двойките трябва отговарят на следните критерии:

– Да бъдат български граждани, жители на Област Бургас;

– Жената да не е навършила 43-годишна възраст;

– Двойката да има поне един неуспешен опит;

Специални гости на пресконференцията бяха областният координатор на Фондация „Искам бебе“ за град Бургас – Ваня Христова, д-р Бойко Миразчийски – председател на комисията за финансово подпомагане на процедури ин витро на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община Бургас и д-р Антонио Душепеев – началник на Родилното отделение към УМБАЛ – Бургас.

Кампанията се осъществява с подкрепата на УМБАЛ – Бургас и в частност звеното по асистирана репродукция.

„Готови сме да помагаме на всеки един етап от кампанията с експертна помощ“ – заяви д-р Антонио Душепеев – началник на Родилното отделение към УМБАЛ-Бургас и част от екипа на звеното по асистирана репродукция към болницата.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук