12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Академик ще води „България без цензура“ в Бургас

България без цензура“ избра академик за свой лидер в Бургас. Иван Тагалов оглави общинската партийна структура с пълно мнозинство на вътрешния вот. Той е завършил в Москва, става академик още на 51 години, работил е в „Нефтохим“. От 1992 г. е в частния бизнес, избиран е за агробизнесмен на годината. „Ще извадим напред стойности хора като акад. Тагалов“, обеща председателят на ПП „България без цензура“ Николай Бареков. „Oмръзна ми от неграмотни хора в политиката. Досега те не допускаха в политиката умните, защото умните не могат да се държат под контрол като неграмотните“ обясни той.

32-годишният икономист Тихомир Атанасов ще е зам.председател на общинската структура, а юристът Свилен Николов – секретар. Изборът на бургаското ръководство се увенча с добра поличба – появата на първата рожба на партиен член от Руен, която се роди по време на вота.

„Партията ни е срещу цялото политическо статукво. В него няма ценностна база, а без морал няма политика, без ценности няма добро управление“, обясни Бареков в Бургас. Той посочи, че за 25 г. преход не е имало нито едно управление, за което да се каже, че е било с грижа за българските граждани. Нито в парламента, нито на партийните форуми може да се чуе нещо за човека, за социалните проблеми.

„Думите, които говорим се определят от нашите опоненти в най-мекия вариант като патетични. Смятам, че е нужно да има малко патетика в политиката. Трябват идеали. Защо не ни вярват, когато казваме, че искаме поне два мандата управление, което да направи нещо много просто – да не краде? Добротата и справедливостта са дефицитни днес. Няма ги в дневния ред на българския парламент. Затова искаме промяна“, каза лидерът на ББЦ.

„Справедливата кауза винаги намира място и привърженици, затова съм сигурна, че ще успеем. Нас не ни е страх да се изправим на дебати на евроизборите срещу кандидати, които вече са били в Европейския парламент. Те могат да ни говорят много за европейски политики, но аз ти питам – къде в думите им са проблемите на българите“, каза пред съгражданите си Калина Крумова от женската организация на ББЦ „Евромайки“.

 

снимки: barekov.com

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук