12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Няма пострадал в аквапарка в Приморско, твърдят от общината

От общината в Приморско реагираха остро срещу разпространената информация в телевизионен репортаж, излъчен в национален ефир, за  инцидент с посетител на местния аквапарк. „Като съакционер в атракционния комплекс общината притежава правомощия да предизвиква и извършва проверки на съоръженията за тяхната безопасност и изправност, както и на действащата организация при експлоатацията на аквапарка. Със заповед на кмета на община Приморско Лиляна Димова последната пълна проверка е била извършена на 27 юли и по време на огледа от специално сформираната комисия от експерти и общински служители  не са били установени никакви нарушения“, се казва в прессъобщение от кметството.akvapark-primorsko.jpgАквапаркът притежава разрешение за ползване от 10 юли 2007 год., издадено от ДНСК София.Атракционният комплекс съгласно ЗУТ е втора категория и този му статут изисква издаване на разрешителните документи от съответния държавен орган.

„До момента в общинска администрация не са постъпили никакви сигнали за инциденти и контузии на посетители при използване на съоръженията“ – коментира кметът Лиляна Димова.

Според нея  аквапаркът разполага с модерно оборудван медицински пункт, в чийто дневник за разлика от репортажа, няма никаква информация за пострадал посетител

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук