13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Ако не ви е много топло отидете до Пантеона, за да видите колите /ВИДЕО/

Над 200 автомобила, мотоциклети, камиони и автобуси станаха част от десетото, юбилейно издание на парада на ретро возилата в Бургас. Тази година в изложението се включиха участници от Чехия, Сърбия, Хърватска, Словения, Русия. Сред най-впечатляващите експонати са ЗИЛ в отлично състояние и „Де Дион Бутон“. Той е най-старият автомобил на Балканите, носи името на финансиралия производството му граф Де Дион и има шест конски сили.

Специална Алея на славата експозира автомобилите и мотоциклетите – победители в предходните девет издания на ретро парада. Големите призове на събитието са два – на община Бургас и организаторите.

Най-старите модели изложени в Бургас са интригуващи с редица особености. Габаритите на някои от тях се палят с кандило, а фаровете с карбид – с дълга пръчка, при изключително внимание. Ретро автомобилите са безкрайно удоволствие за ценители на красотата и стила. Мисията на популяризиране на това, реално неевтино хоби, се подпомага силно и от общините и различни организации. Силно е и сътрудничеството между клубовете на местно и национално ниво, казват организаторите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук