14.9 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Актуализират бюджета на Созопол с 500 000 лв.

Общинският съвет в Созопол гледа днес актуализацията на бюджета с близо 500 000 лв. Парите са необходими за покриване на щетите от наводненията, за ремонт на улици и дърводобив. Става въпрос преди всичко за вътрешни преструктурирания на средствата по различни пера и излишъци от обществените поръчки, обясни Рейзи. „Изпълнението на бюджета от собствени приходи е около 85% , което е добре в условията на криза и по-слабият туристически сезон . Sesiya Sozopol (1)Актуализацията на бюджета не е свързана с блокираните средства на общината в КТБ,заяви кметът Панайот Рейзи. Община Созопол е теглила безлихвен заем от Министерството на финансите на стойност 4 500 000 лв, за да може да извършва плащанията най-вече по изпълнението на проекта за водния цикъл. Остават още 1 300 000 лв.

Sesiya Sozopol (4)”Надявам се до 7 октомври да стане ясно какво се случва с банката. Нашите средства са в държавни ценни книжа обезщетени, затова не се притесняваме. Специално за нашата община това са парите , свързани с водния цикъл и с всички европейски програми.

Sesiya Sozopol (3)На този етап плащаме от общинския бюджет, но се надявам да ни върнат тези пари, за да можем ние обратно да ги върнем в бюджета”, заяви Рейзи.Sesiya Sozopol (2)

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук