19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Актьорът Юри Ангелов прави филмов фест във Фазаново

 За втора поредна година в дните от 14 до 16 август ще се проведе Фазаново филм фест. Организаторите актьорът Юрий Ангелов и Павел Дойчев се надяват да повторят успеха на първото издание, когато успяха да обединят усилията, уменията и талантите на всички жители на село Фазаново. Макар и в шеговита форма и с лека ирония към всичко, фестът се опитва да възкреси духа на някогашната традиция за родовите срещи с идеята хората да излязат иззад дуварите на къщите си, да се ръкуват, да опознаят новите си съседи и да се повеселят заедно. В известна степен проявата наподобява селски събор с типичните за него родови трапези, на които няма да липсват селската пита, домашните баници, фазановската ракия, странджанският мед и естествено кюфтетата и кебапчетата. „Голямото плюскане“, както шеговито са го нарекли организаторите, иронизирайки едноименния италиански филм, е планирано за третия ден.

Юрий Ангелов говори с въодушевление за феста: „ Правим всичко това с цел общуване, защото в днешно време хората не контактуват по между си. Децата ни не се познават, нямат общи спомени, а нямаш ли спомени, нямаш и корени. Затова и логото на феста ни е „Големи сме , велики сме , страхотни сме, но няма кой да ни събере заедно“.

 Фестивалът се реализира със собствени средства на организаторите, които продължават да вярват, че хубавите неща стават и без пари. „Не приемаме пари за феста и не се кланяме на Мамон и Златния телец. Нашите духовни спонсори са Чарли Чаплин и Юрий Никулин „, споделя още актьорът.

Организаторите са включили в програмата на феста целият артистичен потенциал на Фазаново и така продължат да доизграждат имиджа му на артселище. Очаква се на събитието да дойдат много интересни личности, ще гостуват и артисти от Народния театър. Сред феновете на феста са Къци Вапцаров и Коцето Калки. Най-много се разчита обаче на младите хора.

Фестивалът стартира с документалния филма за Апостол Карамитев, дело на неговия син Момчил, който също ще уважи с присъствието си събитието. Всяка вечер ще вървят късометражни филми на млади творци, вече са заявени 12 филма. Вторият ден ще е посветен на децата на Фазаново и ще е наситен с много конкурсни игри2008-12-03-main-bqmqltuqi.jpgснимка: bulpress. net

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук