16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Акушерката на Саади Кадафи се загуби в Странджа, откриват я в пещера

90-годишната Милка Топалска вдигна на крак цяло Младежко, на помощ се притекоха доброволци и от други села в община Малко Търново.

Възрастната жена, която е известна като акушерката на Саади Кадафи, изчезнала във вторник, съобщава 24 часа. Баба Милка излязла в околностите на Младежко да бере цветя.

снимка: Елена Фотева, 24 часа
снимка: Елена Фотева, 24 часа

Когато привечер не се прибрала, близките й сигнализирали в общината. Кметът Илиян Янчев веднага разпоредил организирането на издирвателни групи, сигнализирана е и полицията.

Търсенето е продължило цялата нощ и е приключило успешно тази сутрин. Възрастната жена е пренощувала в пещера, открита е в добро физическо и емоционално състояние, увериха от общината.

Милка Топалска е прекарва 33 години от живота си като акушерка в Либия. Тя е човекът, на когото поверяват сина на либийския лидер Муамар Кадафи – Саади, веднага след раждането му. Важното събитие е през май 1973 година в престижната болница „Джала хоспитал“ в Триполи, където българката е старша акушерка.

Българката, която е родена през 1924 г. във великотърновското село Златарица, а после живее във Ботевград свързва завинаги живота си с Либия през 1971 година. Тогава набирали медицински кадри за африканската страна. Тя пък била завършила акушерския институт.

В топлите месеци от годината дните й минават в странджанското село Младежко, където къща има дъщеря й Жени. Освен че обича разходките сред природата, баба Милка шие и гоблени.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук