8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Акция на „Какао Бийч“, двама полицаи натрошени

Двама спецполицаи са пострадали при акция на „Какао Бийч“ в Слънчев бряг в петък вечер, при опит за проверка на мъж от Казанлък. Около 02.00 ч. се е провела специализирана полицейска операция на служители от отдел «Борба с организираната престъпност» –  за проверка на питейни заведения, в района на  Южен плаж в Слънчев бряг.

снимка: архив

На КПП  в началото на обособен паркинг, смесен патрул от служители на бургаска жандармерия и сектор «Пътна полиция» – ОДМВР – Бургас спрели за проверка л.а. «Фолксваген Каравел», с чуждестранна регистрация, с който се придвижвали четирима мъже.

При извършване на проверка на документите на водача на автомобила – Б.Р., 29 годишен от с. Дунавци, общ. Казанлък, същият излязъл от автомобила, хванал единия от полицейските служители за рамото и го блъснал в купето на автомобила.

За предотвратяване на противоправното поведение на водача, за прекратяване на оказаната съпротива и задържането му, се наложило използването на физическа сила и техники за лична защита – Б.Р. е повален на земята и  са му поставени белезници.

Тестван е с дрегер за употреба на алкохол, който отчел 1.74 промила / взета му е кръвна проба за анализ, извършен му е медицински преглед и му е съставен акт за нарушение от Закона за движение по пътищата/.

В следствие на блъскането в купето на лекия автомобил, полицейският служител получил наранявания в областта на дясната ръка, а при задържането на водача – Б.Р. втори полицейски служител получил фрактура на дланта на дясната ръка.

Назначени са съдебномедицински експертизи за установяване на степента на телесните повреди на пострадалите служители. Б.Р. е задържан за срок от 24 часа в Районно управление «Полиция» – Несебър. Работата по случая продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук