11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Акция по залесяване в Поморие за Международния ден на горите

И тази година под патронажа на Областен управител на област Бургас ще се проведе благотворителна акция по залесяване, организирана по инициатива  на„Обществен дарителски фонд – област Бургас”. Инициативата се провежда за трета поредна година и е посветена на Международния ден на горите с  призив към гражданското общество да опазва горските площи и да се отнася с грижа към природата.

Идеята е всяка година кампанията да се провежда на територията на различна община. През изминалите две години тя бе проведена в Бургас и Айтос. С глобалните метеорологични промени, които настъпват, ние трябва да поддържаме горите, които  са “белите дробове” на нашата Земя и съхраняват живота на нашата планета. Без гората не можем нито днес, нито утре, нито в бъдеще, пишат в съобщение до медиите организаторите от Обществен дарителски фонд – област Бургас.

Тази година дата /24 март/ще бъде отбелязана от 10:00 часа в Държавен горски разсадник “Поморие” , гр. Поморие. В инициативата ще вземат участие областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Община Поморие Иван Алексиев, институции, учебни заведения, граждани, представители на “Обществен дарителски фонд-област Бургас ” и др.

Осигурени са дръвчета и всеки, който желае може да се включи в залесяването.  Единственото, което трябва да носите със себе си е усмивка, желание и ентусиазъм.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук