16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Алексиев грабна приз за „Инвеститор в спортни таланти“

Кметът на община Поморие Иван Алексиев получи приз за „Инвеститор в спортни таланти на България за 2015“. Това се случи по-рано днес на официалната церемония  по обявяване на „Най-добрия град за живеене в България„. На събитието присъстваха министри, кметове и представители на номинираните областни и общински администрации в страната.

Лично министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата на кмета Алексиев и обясни, че тази висока оценка е резултат от усилията, които Община Поморие е инвестирала в развитието на спорта и спортната инфраструктура на града и съставните селища.

„Благодаря за това признание, защото Поморие е спортен град и това е нашият общ успех – успех на Общината и нейните граждани. Спортът е социален феномен, ето защо аз и екипът ми инвестираме време и грижи в тази насока. В Поморие развиваме над 20 различни видове спорт, като обхващаме и най-малките в детските градини.

В общинските спортни клубове не се плащат такси, за да могат в тях да спортуват все повече млади таланти, а родителите им да знаят къде са и да бъдат спокойни, че децата се учат на спортен хъс, отборен дух и дисциплина”, коментира кметът Иван Алексиев и добави „Благодаря лично на премиера Бойко Борисов и на правителството за това, че се отделят все повече средства за развитието на младото поколение и спорта в България.”

Освен приза „Инвеститор в спортни таланти на България за 2015“ и победителя в класацията за „Най-добър град за живеене”, на церемонията бяха обявени награди и в още няколко категории, класирани след анкетата на Дарик радио и читателската класация на вестник „24 часа”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук