13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Алексиев и Зафиров във война за военния санаториум /видео/

Кметът на Поморие Иван Алексиев и депутатът от БСП Атанас Зафиров влязоха в директен сблъсък за съдбата на военния санаториум в морския град. Зафиров заяви, че подкрепя решението държавата да запази собствеността си върху здравното заведение, като то стане част от активите на търговско дружество „Вита“ – Велинград. Атанас Зафиров беше категоричен, че само в активите на „Вита” – Велинград болницата ще бъде спасена от приватизация, защото дружеството било в забранителния списък. Не стана ясно обаче с какво държавата ще бъде по-добър собственик на санаториума при положение, че е оставен да западне, когато пак е бил държавен, под шапката на Военно медицинска академия.

Кметът Алексиев настоява лечебницата да бъде прехвърлена на Общината, тъй като се опасява, че крайната цел е нейната ликвидация и приватизация. Оказа се, че общинският съветник от БСП Поморие Никодим Стоянов, който също се обяви за прехвърлянето на санаториума към дружеството „Вита” – Велинград, е на щат във военния санаториум, но отрече да е в конфликт на интереси.

Кметът на Поморие напусна гневен пресконференцията. Той обжалва решението на Министерски съвет прехвърлянето на санаториума „Св. Георги” към „Вита” Велинград пред Върховния административен съд.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук