6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Алексиев: Не е нужен обход на Поморие, а за Ахелой предлагам- подлез

Кметът на Поморие Иван Алексиев ще предложи на министъра на Регионалното развитие как по-бързо и с по-малко средства да бъде решен проблема с големите задръствания на пътя Поморие – Ахелой. Това е станало ясно по време на оперативка в кметството, съобщава радио „Милена”.  В момента се подготвя писмо, в което ще бъде предложено да отпадне обхода на Поморие, а сега съществуващата пътна отсечка до Ахелой да стане четирилентова. Алексиев предлага също  в центъра на курортното градче  да бъде изграден подлез, пресичащ главния път.

„В последно време много се спекулира с обходите на Поморие и Ахелой. Аз не виждам тенденция за реализацията на тези обходи. За мен лично приоритет е обходът на  Ахелой и трябва всички усилия да бъдат насочени в реализирането на проекта. Вместо да се губи време в реализирането на обхода на Поморие, защото има отчуждителни процедури, отделно сигурно ще има дела за отчуждаванията и т.н., да разработят един проект за разширяване на сега съществуващия път І-9 така, както стартираха от Сарафово. Да оправят двата вход-изходи на Поморие с кръгови кръстовища и стане ли четирилентов пътя до Ахелой мисля, че обход на Поморие не е необходимо”, аргументира се Иван Алексиев.

Той заяви още, че е изненадан от предложението на депутата от БСП Димчо Михалевски да се направи надлез за пешеходци на мястото на светофара в Ахелой. Според поморийския кмет няма къде точно да се позиционира съоръжението , защото няма достатъчно място.  Надлезът ще се оскъпи, тъй като трябва задължително да има  и асансьори за инвалиди. „Затова ще предложа на министъра на Регионалното развитие един реалистичен проект- изграждането на подлез. Той може да бъде направен много бързо , още за следващото лято. Така ще се реши проблема с пресичане на главния път,  докато се построи обхода на Ахелой”, предлага Алексиев. Според него този проект може да се реализира без проблем защото  от едната страна е градската градина на Ахелой, а от другата страна е така наречения площад „Стара планина”. И двата терена  са публична общинска собственост. Общината може да разработи проекта, а пътната агенция да го финансира.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук