13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Балет „Ермитаж“ представя в Бургас „Лебедово езеро“

В 2 поредни вечери на бургаска сцена ще танцува прочутият Санкт Петербургски балет – „Ермитаж“. На 4 и 5 юни те ще представят в Летния театър най-напред „Лебедово езеро“, а във вторник ГАЛА СПЕКТАКЪЛ НА БАЛЕТНИТЕ ЗВЕЗДИ.

Балет „Ермитаж“ е създаден през 1990 г. от семейство на професионални балетисти с вековна традиция в това изкуство. Художественият директор на театъра – Александър Брушкин – е бивш солист на балет „Киров“, съученик на Михаил Баришников и ученик на легендарния балетен педагог Александър Пушкин – наставник на Рудолф Нуреев.

В Бургас „Ермитаж“ показва класическия вариант на „Лебедово езеро“ в три действия и четири сцени. Музиката е на Пьотр Чайковски, либрето – Владимир Бегичев и Василий Гертсер, хореография – Мариус Петипа и Лев Иванов, ревизирана хореография – Константин Сергеев.

Гала спектакълът на 5 юни пък е един от водещите проекти в руските сценични изкуства. Ценителите на руския класически балет ще могат да се насладят на популярни произведения, които са в основата на златния фонд на балетния репертоар: „Лешникотрошачката“, „Спящата красавица“, „Лебедово езеро“ на Чайковски, „Умиращият лебед “ на Камил Сен-Санс.

Гостуването на „Ермитаж“ се осъществява със съдействието на Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук