17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Алкохолната проба на шофьора на катастрофиралия автобус е отрицателна

Пробата за алкохол в кръвта на водача на катастрофиралия край Ямбол автобус на „Юнион Ивкони“ е отрицателна. Водачът е задържан за срок от 24 часа. Очаква се срещу него да бъде повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда на повече от едно лице. Вече е назначена автотехническа експертиза, която да установи причините за сериозни инцидент.

Експертите ще трябва да кажат технически изправен ли е бил автобуса. Припомняме, че според собственика на фирмата, технически преглед на машината е бил направен преди десетина дни. Не е ясно по какви версии работят разследващите. До момента не е потвърдена и версията, че шофьорът е заспал зад волана. Той е изпълнявал курс по направление София – Слънчев бряг и обратно. При катастрофата пострадаха 17 души. Част от тях бяха хоспитализирани в Ямбол, а останалите в Бургас.

По-рано днес стана ясно, че министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е разпоредил незабавна комплексна проверка на фирма „Юнион Ивкони“.

„Автомобилна администрация“ ще проверява организацията на превозите, графиците и спазването на изискванията за почивките на шофьорите, както и всички необходими документи за осъществяването на транспортната услуга. Проверка се извършва и за конкретния случай, като констатациите и материалите от инспекцията ще бъдат предоставени на разследващите органи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук