21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Ало измамници с ужасни психоатаки: Давай парите, ще ти отрежа ушите!

В Пето Районно управление – Бургас е получено съобщениe от 79-годишна бургазлийка от бл. 31 в ж.к. «Лазур» за това, че на домашния си телефон получила обаждане от непознат мъжки глас, който й казал, че в града има много измамници, предупреждавайки я да не отваря вратата на никиго, какот и да не дава пари или ценни вещи.

След секунди по телефона й се обадила жена, която се представила за дъщеря й, кото заявила, че й трябват 30 000 лева за лечение. Бургазлийката казала, че няма толкова много пари, а жената я заплашила, че ще й отреже ушите, след което затворила телефона. След това отново позвънил непознатия мъж и се представил за „Майор Стефанов“, като й казал, че трябва да съдейства на полицията за да задържат измамниците.

Обяснил й, че трябва да опише номерата на наличните в дома й банкноти, като заедно със златните си накити, да ги предаде на измамниците без притеснения, тъй като по-късно същите щели да й бъдат върнати от прокурор. Бургазлийката приготвила сумата от 1 600 лв. и златни бижута / синджир, десет пръстени, обеци и др. златни накити/, опаковала ги и ги хвърлила през терасата на апартамента си.

Малко по-късно констатирала, че станала жертва на телефонна измама, като алармирала полицейските служители от Пето Районно управление – Бургас.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук