13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Ал Кайда предупреждава за още терор след Париж!

Лидерът на Ал Кайда най–накрая пусна видео, в което заявява, че те са отговорни за атентата срещу френското списание „Шарли ебдо“ и предупреди Запада за още „трагедии и терор“, пише lentata.com.

Назар ал-Анси (Nasr al-Ansi ) се появява в 11-минутно видео , което е публикувано днес, заявявайки, че клането в „Шерли ебдо“ е „отмъщение за пророка“.

6378_bigДнешният, първи брой, след атената на списанието, отново е с корица, на която е изобразен Мохамед, който плаче и държи табела „Аз съм Шарли“.

Ал-Анси заявава, че Франция е част от „партия на Сатаната“ и предупрежда за още нападения. Той твърди , че Йеменската Ал Кайда е „избрала цел, придържа се към плана и финансира операцията“ .

Също така, докато говори във видеото – в долния край на екрана, в превод  на английски, се четат думите:

„Предупредихме ви за последствията от тези дела на вашето правителство, които заговорничат срещу нас под предтекст за „свобода на пресата“ и „свобода на идеите“.

Едно от най-шокиращите послания във видеото е – „Ако НЕ ограничите свободата на своето слово ще трябва да приемете свободата на нашите действия!“

И изказването завършва така:

„Казваме ви го още веднъж: спрете обидите спрямо нашия Пророк и свещени предмети. Спрете да проливате наша кръв. Оставате на мира нашите земи. Спрете да грабита нашите ресурси. В противен случавй, по волята на Аллах, не очаквайте от нас разбиране. Вие търсите мир и стабилност , но няма да ги намерите“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук