20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Американски военни свириха на учениците в Музикалното

Днес в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”  гостува Представителния оркестър на Военноморските сили на САЩ в Европа. Оркестърът пътува на борда на  американския военен кораб „Маунт Уитни” , който е на посещение в Бургас. Седалището на музикантите е в Неапол, Италия, а формацията  изнася концерти в цяла Европа, Африка и Западна Азия.

 Пред децата и преподавателите от Музикалното училище щатските музиканти изпълниха както класически творби , така и съвременни произведения. С изключителен професионален и емоционален заряд  звучаха рок  и джаз парчета, блус и кънтри музика. От своя страна гостите слушаха изпълнения на Представителния духов оркестър към училището по изкуства. Те бяха поздравени и от децата от Вокален ансамбъл „Фортисимо”.

Представителният оркестър на ВМС на САЩ в Европа проведе и  майсторски клас с младите таланти, които се обучават в класовете по духови и ударни инструменти. По рано през деня, част от учениците имаха възможност да се качат на борда на „Маунт Уитни”, да се запознаят с екипажа и да разгледат кобара.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук