16.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Американски върховен съдия от Колорадо се срещна в Бургас с магистрати от апелативния район

Съдии и прокурори от района на Апелативен съд – Бургас заедно с адвокати от Адвокатската  колегия в града се срещнаха с Ричард Гейбриъл, съдия от Върховния съд на щата Колорадо/САЩ/. Домакин на срещата беше Апелативен съд – Бургас.

Съдия Гейбръл изнесе лекция пред бургаските магистрати на тема „Как се управлява един съд?“ и говори за съдийското самоуправление в Америка. В последвалата дискусия бяха засегнати и въпроси за атестирането на съдиите, професионалното развитие на магистратите, отношенията между адвокатурата и съдийството и електронното правосъдие. Съдия Гейбръл изрази надежда срещите с българските магистрати да положат основите на едно бъдещо успешно сътрудничество.

От 2008 г. до 2015 г. Ричард Гейбриъл е бил съдия в Апелативния съд на Колорадо. От 2015 г. е назначен във Върховния съд на американския щат. Гейбриъл е с богат опит в областта на търговското право и интелектуалната собственост. Заема ръководни длъжности в различни организации на юристи, чиято цел е да подпомагат професионалната юридическа общност чрез различни обучителни програми, менторство и др.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук