7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Американски моряци грабнаха четките. Боядисваха в „Звездица“

Моряци от флагманския кораб на VI американски флот „Mount Whitney“ и български матроси посетиха бургаската детска градина „Моряче” където се срещнаха с децата и боядисаха част от съоръженията в двора на забавачницата. Американският кораб, който акостира в Бургас е сред ветераните във флотилията на САЩ със своята 48-годишна история. Базиран е в Гаета, Италия, а в български териториални води се намира за подкрепа на рутинни операции по сигурността.

Къщички и люлки боядисаха американските моряци в двора на бургаската детска градина „Моряче”. Военните пристигнаха в града и веднага се заеха с по думите им, хуманитарното дело в полза на обществото. Традиция на американските моряци е да помагат с безвъзмезден труд във всеки град, който посетят.

“Обичаме България. Хората тук са много дрюжелюбни. Бургас е наистина прекрасен град. Всички ни посрещнаха много топло. Няма какво повече да желаем. Чувстваме се страхотно, че се намираме на такова място и сме готови да помогнем”, каза Дейвид Бекър.

Освен боядисването и поправянето на съоръжения в детското заведение, групата моряци  се срещна и с българските деца. „Мисля, че децата, с които се срещнахме са просто очарователни. Харесах танците, които ни представиха. Бяха наистина страхотни. А детската градина, в която се грижат за тях е наистина красива. Това е една чудесна детска градина”, сподели Кейти Райън

В замяна на помощта, която американските моряци оказаха на детската градина, децата им благодариха с концерт. Освен с най-малките бургазлии униформените се срещнаха с възпитаниците на музикалното училище в Бургас. Премериха сили и младежите от спортен клуб „Делфин’ в баскетболен мач. Това не е първа инициатива на екипажът на американския кораб в Бургас. През 2013 година с тяхна помощ беше изцяло пребоядисана оградата на ОДЗ „Звездица”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук