18.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Америка в черно-бяло гостува от днес в Галерия „13-то стъпало“

Америка в черно-бяло гостува от днес в Галерия „13-то стъпало“. „Спомени за Америка“, изложбата която се открива довечера в бургаската Галерия „13-то стъпало“ е всъщност спомен за четири неща, разказва нейният автор Антони Георгиев:

Първо, това е спомен за Америка, такава каквато тя беше преди 11 септември, преди войната в Ирак, преди да падне Желязната завеса и да промени света завинаги. Това е една Америка в черно-бяло, каквато отдавна не съществува. Америка на невинността.

  Второ, това е спомен за фотографията, каквато тя беше в очарователната преддигитална епоха. За времето, когато ние, българските фотографи, пестяхме от скромните си хонорари, за да си купим качествен черно-бял филм. За епохата, в която техническите ни средства бяха няколко произведени в ГДР фотоапарата, и в която преди да натиснем спусъка, ние дълго се колебаехме дали си струва да го направим.

  Това е и спомен за начина, по който се снимаше в онези години. Сега вече никой не снима така. Сега всеки, които има фотоапарат тип „сапунерка“, може да снима в режим „бърст“ и да направи 15 кадъра един след друг. Това, разбира се, е много удобно. Но лошото е, че когато правиш 15 кадъра един след друг не ти остава много време да мислиш.

  И накрая – за мен това е и един спомен за Бургас, където съм роден и където за последен път съм правил изложба през 1984 г. Това беше преди точно 28 години. Доста време мина от тогава…

 Изложбата ще бъде открита на 29.05.12г. от 18,30ч.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук