13.2 C
Бургас
сряда, май 29, 2024

Ангелкова в Обзор: Имайте търпение

На среща с министъра на туризма Николина Ангелкова представители на туристическия бранш в Обзор споделиха своите най-наболелите проблеми, произтичащи от факта, че в града освен  големите хотелски вериги, в по-голям процент работят малки семейни хотели и къщи за гости.

Министър Ангелкова увери местния бизнес в желанието си да съдейства за решаването на проблемите, но призова за търпение, предвид младата възраст на туристическото министерство. За да се работи ефективно в полза на бранша, за всяко предложение и  решение е необходим експертен анализ, а това изисква време, подчерта министърът.

По време на срещата местните хотелиери получиха подкрепа на кмета на Обзор Христо Янев.

Обзор става все по-привлекателна туристическа дестинация не само заради морето и плажа, но и заради богатата културна програма през цялата година.  В момента тук се провежда десетото издание на Международния фестивал на хореографическото изкуство „Рози на Обзор 2015”, организиран от „Рейнбоу Тур” – България и благотворителен фонд „Културно наследие“ – Руси.

В навечерието на гала концерта  се проведе среща между кмета Христо Янев и почетния гост на фестивала Н. Пр. Темиртай Избастин – посланик на Република Казахстан в България. Бяха обсъдени възможностите за бъдещи изяви в рамките на  културния обмен между двете държави, както и увеличението на туристопотока от Казахстан към България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
spot_img
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук