12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Ангелкова отговори на нападките на БСП за концесиите на плажовете

Независимо, че сме в оставка, ние не спираме да работи. 34 договора на плажове, отдадени на концесия, са изтегли. За да гарантираме безпроблемното протичане на лято 2017 г., е важно всички процедури да бъдат стартирани. Това заяви министърът на туризма в оставка
Николина Ангелкова.

Тя даде извънреден брифинг, за да отговори на нападките на БСП за нарушения при процедурите за отдаване на концесии на плажовете. Ангелкова обясни, че ще се наложи служебният кабинет да довърши процедурите на по-голяма част от плажовете. Напомни, че всяка една процедура изисква време и че всичко става в рамките на закона. Тя добави, че има комисии, които работят самостоятелно и тя не може да влияе на членовете.

„Още на 10 ноември стартирахме отдаването на концесия на 8 плажа. Тече подготовката на още 6 процедури. И останалите се подготвят за отдаване под наем, за да може на всички плажове да бъде осигурен стопанин. Не разбирам позицията на БСП защо бързаме или защо се бавим“, коментира Николина Ангелкова.

Тя попита откъде БСП има информация за концесиите и защо не се обърне към съда, щом смята, че има проблеми.

„Искам да попитам БСП във връзка с плаж Поморие, които би следвало да са известни само на членовете на комисиите, БСП участва ли в тези процедури, по какъв начин, оказват ли политически и икономически натиск и в полза на кой? Не нарушават ли по този начин закона, след като не е приключила процедурата? БСП така ли смятат да управляват, нарушавайки закона?“, заяви министърът.

„В подготовката за концесиите сме се водили максимално от качеството на услугата и намаляване на цените за плажни принадлежности. Много е важно промените, свързани с категоризацията на плажовете, да се случат много бързо, и да бъде усетен ефектът“, коментира още Ангелкова.

На фона на обвиненията на БСП, тя заяви категорично, че се очаква успешен летен сезон. Ръстът на туристите може да е с 30-40%, според предварителните прогнози.

източник: novini.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук