14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Ангел Найденов откри офис на „Военна полиция“ в Бургас

Бургас ще получи терен от над 8 декара от Министерството на отбраната. Решение за прехвърляне на терена стопанисване от местната администрация, трябва да бъде взето на днешното изнесено правителствено заседание, което започва в Бургас от 10.00 часа. Това съобщи министърът на отбраната, Ангел Найденов, който откри нов офис на Служба „Военна полиция”.

Ангел Найденов

Той не поясни дали въпросният терен, който предстои да бъде прехвърлен се намира в к-с „Изгрев”. Припомняме, че там община Бургас има идея за изграждане на голям спортен комплекс, за който спечели 5 млн. лева – държавни пари за проектиране по проекта. Според министъра, теренът се намира в центъра на града.

„В община Бургас имаме 38 имота, за 25, от които има съставени документи за собственост, публично държавна или частна собственост. За 13 имота няма такива документи“, обясни министър Найденов. По думите му, към момента във Външно министерство не е представено искане за предоставяне на летището в бургаското село Равнец.

„Има няколко начина на разпореждане с имоти, които са собственост на Министерството на отбраната. В повечето случаи предоставяме за нуждите на общините, на населените места, тези терени, когато те са достатъчно мотивирани с потребности на общината или на жителите от гледна точка на градоустройство и развитие на населените места. Същевременно нека да не забравяме, че това са имоти, собственост на министерството на отбраната, ние също имаме нужда от финансови средства и една от формите, по която търсим получаването на тези средства е да продаваме имотите. Така че нека намерим баланса между двете“, допълни министърът.

Относно реформата в българската армия, започнала през 2010 година Ангелови заяви: „Няма да позволя съкращаване на военнослужещи и не бих си позволил съкращаване на военнослужещи, които да намалят боеспособността и капацитета на българската армия. Няма да позволя съкращаване на военнослужещи, които не са придобили право на пенсиониране.” Министърът на външните работи обясни, че в изпълнение на въпросния план, трябва да бъдат съкратени около 1300 души, военнослужещи и цивилни служители. Става въпрос основно за военнослужещи и цивилни служители, които са ангажирани в охраната и дейности, свързани със складовете в бригада „Логистика”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук