13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Английската гимназия оглави комплексното класиране на фестивала “Море от наука”

Международното жури на Фестивала „Море от наука“ оцени и класира комплексното представяне на Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ като най-доброто. Учениците от английската гимназия, според представителите на Австрия, Италия и Хърватия, са представили научните си експерименти най-професионално и са ги обяснили като истински млади учени.

Класирането се извърши в три възрастови групи. Оценени бяха иновативността, атрактивността, пламенността на представянето, както и доколко добре презентиращите разбират и обясняват научните принципи, стоящи зад любопитните експерименти.

В първа възрастова група на първо място се класира ОУ „Васил Априлов“ със серия атрактивни експерименти: Дишай – не дишай, Пясъчен танц, Суха пара` и Духът на Кока-кола.

Във втора възрастова група първото място след оспорвана битка беше присъдено на ГПАЕ „Гео Милев“ за: Антигравитационна вода, Разбягващи се пръстени, Магическа течност, Бягащи прашинки и Тайно писмо.

В трета възрастова група на първо място се класира „умният път“ на Людмила Борисова, Цветелин Делчев и Никола Тодоров от университет „Проф.д-р Асен Златаров“ – Бургас.

Община Бургас реши да отличи със специално първо място за най-ефектно представяне на Фестивала на науката отбора на  ГПНЕ „Гьоте“ за вулкан от цветове и не-нютонова течност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук