6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Английски полицаи ще патрулират в Слънчев бряг през 2016г.

МВР води преговори през 2016 г. в Слънчев бряг да патрулират английски полицаи. Това съобщи в Бургас гл. секретар на МВР Георги Костов. Относно командироването на полицейски служители по Южното Черноморие, главен комисар Костов заяви, че практиката за съвместни патрули между български и чешки полицаи на територията на РУ – Приморско се запазва.

 

Според сега действащата нормативна база е възможно да се създадат звена към общините, които да изпълняват функциите на един вид „туристическа полиция”. Тяхното финансиране се поема от общинските бюджети, но прякото им подчинение и ръководство е в ръцете на Директора на съответната областна дирекция”. Като добри примери в тази посока по Южното Черноморие бяха посочени структурните звена, съществуващи към Общините Бургас и Несебър.

 

георги костов

Българските служители на реда тази година ще се командироват от вътрешните за Бургаската дирекция полицейски управления, а не както до момента от други областни дирекции. Целта е ниският управленски и изпълнителски състав да е лично отговорен за задачите, с които е натоварен и изпълнява в реално време, като контролът да може да се осъществява по най-краткия и бърз начин. В случай на необходимост обаче е възможно да се командироват спец-полицаи, противодействащи на джебчийската престъпност, взломните кражби и пътните нарушения, като най-вероятно те ще са от Пловдив и София, където съществуват специализирани за тази дейност звена.

В заключение Главен комисар Георги Костов заяви, че към момента пред сезон 2015-та стоят много предизвикателства, но ОДМВР – Бургас има готовността и професионализма да представи качествено нов подход в сферата „сигурност и опазване на обществения ред” за летния период по Южното Черноморие.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук