9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

АНГЛИЧАНИ БОЯДИСВАТ БЪЛГАРСКА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА

Днес  англичани на възраст от 15 до 25 год. се заеха с боядисването на голяма детска площадка  в к-с „М.Рудник“-Бургас.  Групата от 30 юноши и младежи идва от Християнски център „Сион” в гр.Бърмингам, Англия с благотворителна цел.  По време на едноседмичния  си престой в България младите англичани помагат в работата със сираци в гр. Варна и ромски деца от гр.Средец.  Преди две години те са участвали с доброволен труд и в летния ремонт на едно от бургаските училища.

Ръководителят на групата п-р Леон Еванс сподели: „Такива  инициативи са добра възможност да се  покаже на младото поколение, че християнската вяра е реална, активна и се изразява чрез социалната отговорност да изграждаме по-добри и силни общности, в които хората да могат да преуспяват”.

В боядисването на детската площадка днес участваха и младежи от Църква „Благовестие”-Бургас. „Ние сме заедно в това начинание – отбеляза п-р Живко Тончев – защото в днешното време на упадък в ценностите и изгубено доверие в институциите, за младите хора е много важно лично да  преживеят смисъла на милосърдието и  участието в безкористни каузи.”

Площадката за боядисване бе посочена предварително от г-жа Магдалена Манолова, директор на ТД”Възраждане”. Тя поздрави лично  участниците и изрази сърдечна благодарност за това, че оставят добър пример и за големи, и за малки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук