16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Андрей Ковачев: Задължителното гласуване ще премахне манипулирания вот

„Необходимо е да бъде проведен национален референдум по изборните въпроси и аз напълно подкрепям тази идея. Въвеждането на задължително гласуване ще елиминира купения вот и ще минимализира негативния ефект от него.“ Това заяви евродепутатът от групата на ЕНП д-р Андрей Ковачев при посещението си в Бургас.

Според него, електронното гласуване и въвеждането на електронно правителство са и начин да се преборим с корупцията в България. „Очаква се сериозен сблъсък между проевропейските и антиевропейските партии, но ние сме мобилизирани ЕНП да остане най-голямата  група в ЕП“, коментира Ковачев.

Той не категоричен, че младите хора трябва да познават добре историята, за да се учат от грешките и да не се повтарят трагични събития от близкото минало. „Национализмът в неговите крайни форми, като този на Хитлер, е донесъл големи злини на народите в Европа. Той не трябва да се бърка с патриотизма и отстояването на интересите на държавата. Комунистическият режим е довел до това България да бъде една от най-бедните страни в ЕС и всички ние трябва да работим за промяна. Това обаче е възможно, ако България има правителство, което вдъхва доверие.”, допълни евродепутатът.

По време на дискусията днес бяха обсъдени теми за реализацията на младите хора и възможностите пред тях. Коментирани бяха и очакванията за програмния период 2014-2020.

„За съжаление, при новото правителство 2014 г. се очертава да бъде нулева при усвояването на еврофондовете. И стартът на предишния програмен период през 2007 г., и сегашния са при управлението на БСП, показват една недобра подготовка, която ще се отрази негативно на страната ни. ЕП успя да създаде повече гъвкавост по отношение на евросредствата и възможност те да бъдат прехвърляни от различни ОП и фондове за пълноценното им усвояване”, каза Андрей Ковачев.

По думите му, ако европейските средства в България се използват ефективно за околната среда, образованието, регионалното развитие, насърчаване на бизнеса, страната ни ще е сред развитите европейски държави в края на новия програмен период.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук