16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Андреан Георгиев : Разчитам на енергията и заряда на младите хора

 

Андреан Георгиев е кандидат за кмет на Бургас от ПП „Движение демократично действие-ДЗ”. Завършил е средното си образование в музикалното училище в Бургас „Проф. Панчо Владигеров” и икономика във ВИНС Варна. От 15 годни работи в сферата на туризма, като е минал през всички нива на йерархия в хотелиерството. Номиниран е за „Мениджър на 2015 г.” в сферата на туризма.

„Движение демократично действие” официално представи днес кандидата на партията за кмет на Бургас Андреан Георгиев и листата общински съветници. На пресконференцията присъстваха също регионалният отговорник на партия и член на националния съвет на ПП „Движение демократично действие-ДЗ” Васил Камберов и Иван Нейков- икономически експерт на политическата форвация.

„Това, което ме провокира да се включа в кампанията е липсата на справедливост и клишета като това, че Бургас е най-добрият град за живеене в България от една страна, а от друга стандартът на живот на гражданите”, заяви кандидатът за кмет. По думите му основна идея на „Движение демократично действие” е да се чуе гласа на младите хора в управлението на града и да се дадат нови идеи и алтернативи за развитието на Бургас. „Основни акценти в програмата ни са развитието на дребния и средния бизнес. Това , което виждаме в момента е, че две три основни фирми, които не са от Бургас, вземат всички обществени поръчки , а за бургаските фирми няма работа или в най-добрия случай са подизпълнители”, коментира кандидатът за кмет. По думите на Андреан Георгиев той ще разчита на заряда и енергията на младите хора, от каквито е съставена и листата за общински съветници. Неин водач е Мария Европова, втори е Борислав Стоянов , следват Зорица Камберова, Георги Дянков, Антон Атанасов и инж. Борис Кочев.

Регионалният отговорник на партията и член на националния съвет Васил Камберов заяви, че учредяването на партията е станало миналата година , непосредствено след извънредните парламентарни избори. ” Бяхме провокирани най-вече от позицията на Реформаторския блок. Крайно разочаровани бяхме заради това, че подмениха изцяло вота и това, което обещаваха на хората и се събраха да упражняват властта и да управляват с партии, които преди това бяха крайно неприемливи за тях. За нас това беше поредното разочарование, което се случи към българския избирател. Тогава решихме да създадем една нова алтернативна партия в дясно , защото „Движение демократично действие” е в дясно от центъра на политическия спектър. Това, което изповядваме най-вече като ценностна система е личността. Защото свободата на човека е правото той сам да избира и да взема решение , както за себе си, така и за своите близки и роднини. Това е най-висшата форма в демократичното общество.” По думите на Васил Камберов най-важното, което е залегнало в целите и програмата на партияата, е кардинална промяна на политическия и икономическия модел. Той даде пример с ЦИК, която е съставена от парламентарно представени партии. По този начин липсва равен старт на политическите формации. По думите на Камберов друго голяма разочарование в модела на управление на държавата е централизираната система. При управлението, както на БСП, така и на ГЕРБ се вижда абсолютна централизация .

Икономическият експерт към партията Иван Нейков заяви, че в България има една грешна теза, че в дясното няма нищо социално. По думите му това е една директна манипулация. „Ако ние наистина искаме да правим социална държава трябва да знаем, че тази социална държава е направиха десните в Германия, а не левите„  уточни Нейков. По думите му предизвикателство пред местната власт, в следващите четири години, ще бъде как общината работи с местния бизнес. Той посочи, че местният бизнес в най-добрия случай се явява само като подизпълнител на дадена обществена поръчка. По думите на Нейков, в рамките на този мандат, друго предизвикателство пред общините ще бъде да осъществи контакт с хората от така наречената първа миграционна вълна, които ще започнат да се връщат в България. Експертът обърна внимание и на демографското развитие, тъй като тенденцията е и общините, и бизнеса да функционират при непрекъснато нарастване на броя на възрастното поколение. Според него общините ще трябва да се обърнат старите хора с разкриването на услуги като социален патронаж, общинско здравеопазване, домове.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук