14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Антимафиоти удариха банда за източване на банкови карти в Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас

 Четирима мъже, които чрез скимиращи устройства придобивали информация за електронни банкови карти, са задържани при операция на ГДБОП. В нея са участвали  колегите им от Бургас и служители на областната дирекция. Операцията на антимафиотите е проведена вчера. В момент на демонтиране на техническо устройство на банкомат в Несебър, те задържали И.Т./33г./ и А.П./25г./ от Пловдив, и двамата сливенчани И.И./27г./ и Р.Р./29г./.  Установено е, че четиримата изготвяли, монтирали на банкомати и използвали скимиращи устройства, чрез които придобивали информацията за чужди електронни банкови карти. На този етап е установено, че квартетът е действал на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас.

020810b1.jpgПри последвалите претърсвания на адресите на задържаните са открити и иззети скимиращо устройство, състоящо се от две части, множество електронни компоненти, служещи в престъпната им дейност, бели пластики с нанесени откраднати данни от истински платежни инструменти – дебитни и кредитни карти на български и чужди граждани. Намерени са още празни бели пластики, преносими компютри, мобилни телефони, flash памети, помощни материали за монтиране и демонтиране на устройствата /лепила, специални остриета, USB кабели, двойно залепящи ленти и др./. От 33-годишния И.Т. е иззет законно притежаван пистолет „ Валтер“.

След 24-часовото задържане на четиримата, срещу А.П. и И.Т. е образувано досъдебно производство. За тях предстои искане за постоянното им задържане. Работата по разследването продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук