25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Антимафиоти удариха складове за стоки-менте в Несебър Слънчев бряг и Бургас

Конфискувани са 15 000 фалшиви артикула, обозначени с марките на 20 световни произовидетели. Нанесените щети на проавоносителите са за над 3 млн. лв. Пиратско съхраняване и разпространение на луксозни стоки, със  запазени търговски марки бе пресечено при съвместна операция на антимафиоти от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ – ГДБОП и служители от териториалното звено за борба с организираната престъпност в Бургас.
При мащабната операция в областния град, в Несебър и в курорта Слънчев бряг са открити аркитули от реномираните марки“ Долче и Габана, „Версаче“, „Луи Вюитон“, „Лакост“, „Поло“, „Джи Стар“, „Армани“,  „Дизел“, „Фере“, „Диор“, „Прада“, „Есприт“, „Томи Хилфигър“, „Адидас“, „Пума“,,“Рийбок“ и др. С акцията е пресечена и предотвратена престъпна дейност за разпространяване на стоките без съгласието на правоносителите.
mente.jpgВ хода на разследването е изяснено, че незаконната търговия е осъществявана от няколко години, като фирмите са изградили мрежи за нелегално зареждане и продажба на ментетата, предимно  внос от Турция на територията на цялата страна. В складове и търговски помещения, стопанисвани от фирмите, антимафиотите открили и иззели маркова конфекция, колани, чанти, спортни артикули – общо 15 000 от 20 световни марки. Нанесените щети на правоносителите са за над 3 млн. лв. Срещу  собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства по чл. 172 Б от НК за престъпления срещу интелектуалната и индустриална собственост, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 4г. Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и Плана за действие, приет от Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук