13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Антиспин кампания отново съпътства Спирита

Антиспин кампания ще съпътства музикалния фестивал Spirit of Burgas, съобщават от пресцентъра на общината. Инициативата е на отдел „Здравеопазване и превенции“ и ще обхване и двата дни – 27 и 28 юли.

За целите на Кампанията ще бъдат предоставени услуги по доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН, с бърз тест в мобилна лаборатория. Тя ще бъде разположена на входа на фестивалното градче.

Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A“ ще раздават здравно-информационни материали, флаери, брошури, ще осъществяват превенция на ХИВ/СПИН и ще промотират употребата на презервативи.

Целта на кампанията е да се създадат условия за промяна в мисленето и създаване  на отношение сред младите по проблема ХИВ/СПИН. Дейностите се изпълняват съвместно с Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, Регионална здравна инспекция /РЗИ/,  Сдружение „Равновесие“ и Фондация „Областен ромски съюз“. Подпомагат се от Общински координационен офис по СПИН, Местен обществен комитет по СПИН и Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на Министерство на здравеопазването.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук