10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Антон Велков: Докато срокът позволява, трансфери са възможни

 Г-н Велков, доволен ли сте от изиграните две контроли в Анталия?

Не мога да кажа, че не съм доволен, като знаем тези проверки понякога в какво се превръщат. На футболистите сега им е тежко, защото има повече тичане, но ми харесва, че това не им личи в играта чак толкова. Дисциплинирани са и в крайна сметка нашите контроли си завършват съвсем нормално. Няма от какво да бъда недоволен в момента като изява и желание за игра от футболистите.

Срещу „Вълчя“ използвахте Орлин Старокин като ляв халф. Може ли това да се превърне в тенденция?

Това са дискусионни неща. Принципно ние опитахме нещо различно в последните 30 минути от тази контрола и смятам, че играч като Старокин може да получава функции, различни от тези на левия бек. Именно сега е моментът да пробваме някои неща,  защото вече в първенството експерименти няма да има, но трябва, ако нещо ни предложи самата ситуация, да можем да реагираме.

В „Нафтекс“ Старокин играеше и като вътрешен халф. На този пост смятате ли да го използвате?

Не, засега не. Смятам, че ако се прави някаква промяна, тя не може да бъде чак толкова драстична и един футболист не трябва да обикаля по постовете като човек, на който му се търси място. Орлин Старокин твърдо ще играе на левия фланг, дори и когато ще бъде по-напред в постройката.

Може ли да очакваме трансфери в и от „Черноморец“? Все още в Русия трансферният период е отворен, а се говореше за интерес към Хайри и Старокин.

Докато този период не е приключил, може да се случи нещо, но игровото време, което давам на Старокин и Хайри е доста голямо, което означава, че няма такава тенденция в момента. Поне на мене не ми е известно да се подготвят трансфери, но след като има такава възможност, изненади са възможни. Може и да вземем някой нов футболист.

Последното ново попълнение Савио все още е далеч от това, което може. Очаквате ли да навакса до началото на първенството?

Савио при всички положения ще навакса. Първо, защото в главата му е избистрено за какво е при нас.  Второ, той в момента преодолява проблема от дългото му отсъствие от официални мачове. В първата контрола игра на един пост и изглеждаше по-добре, отколкото във втората, в която го пробвах на друг пост за 30 минути. Просто искахме да променим нещата, да го погледнем и в друга светлина, но това не означава, че Савио е далеч от формата, която се желае от него. Първенството ще го покаже.toni_velkov1.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук