20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Антон Велков ще иска по-агресивна игра от „Черноморец“

 „Каквото и да се случва, „Черноморец“ трябва да преследва големи цели. Най-хубавото е, че това се осъзнава не само от ръководството, а и от самите футболисти. Направеното в клуба кара играчите сами да си налагат високите цели“, заяви Антон Велков на първата си пресконференция като старши треньор на бургаските „акули“.  „Аз няма да си позволя да спра да мечтая и да не се стремя към най-голямото. Не можеш да тръгнеш за някъде, без да си поставяш най-високата цел. В „Черноморец – Бургас“ има основа, трябва само да се добавя. Направеното от Красимир Балъков не може да се изгуби. Моята задача е да направя отбора по-агресивен и по-резултатен. Като бележим повече голове, ще станем и по-атрактивни. Така и психиката на играчите ще се освободи, и хората по трибуните ще се радват повече“, каза още Велков.

Новият старши треньор ще се стреми тимът му да има собствен стил и да кара противниците да се съобразяват с него. „Искам да имаме стил и да сме силни. Аз съм дошъл заради футболистите. Отборът трябва да прилича на треньора“, завърши 42-годишният специалист.

Новият наставник на черноморци планира

оптимална група от 26 човека

Оптимална група от 26 човека планира за пролетния полусезон новият старши треньор на „Черноморец – Бургас“ Антон Велков. „Бройката отговаря на целите, които ще преследваме. Съставът ще е ясен към края на подготовката. Никой от клуба не е дал повод да се спрягат конкретни имена на напускащи и пристигащи футболисти. Всички играчи са с договори и не можем да обявяваме неща, които биха ги демотивирали. Към края на подготовката ще бъда по-конкретен относно състава“, заяви Велков. Той потвърди привличането от „Черноморец – Поморие“ на Бранимир Костадинов, Венелин Филипов и Яни Пехливанов. От школата идва 17-годишният юношески национал Живко Петков.

37-годишен сърбин е единият от новите помощници в „Черноморец – Бургас“

               37-годишният сърбин Никола Попович е единият от двамата нови помощници, които ще има старши треньорът на „Черноморец – Бургас“ Антон Велков. Специалистът е работил за последно в щаба на испанския клуб „Сеута“. Визитката му включва стаж и в националните отбори на Кабо Верде и Сърбия и Черна гора /младежи/, португалския „Варзим“, а у нас е работил във „Вихрен“.

               Велков ще има още един помощник от чужбина, който ще стане известен идните дни. В щаба остават треньорът на вратарите Любомир Шейтанов и отговорника за кондиционната подготовка Трендафил Терзийски.

Душан Буковац опровергава спекулации

„Всичко, което се пише за спортната политика на „Черноморец“ през последните дни са спекулации. Няма нищо конкретно за нови и напускащи футболисти“, заяви главният мениджър на бургаския клуб Душан Буковац.

На пресконференцията днес на стадион „Лазур“ той увери журналистите, че своевременно ще получават информация за трансферите, но само когато станат факт. Буковац посочи още, че до седмица ще бъде назначен нов главен координатор на детско-юношеската школа на клуба. Досегашният  директор Пламен Михов беше освободен от поста преди месец.

Шампанско гръмна в съблекалнята на „Лазур“

Новият старши треньор на „Черноморец – Бургас“ Антон Велков и футболистите отпиха от шампанско, което гръмна в съблекалнята на стадион „Лазур“ преди първата тренировка днес. На масата с чашите беше поставена и икона, която да носи късмет на тима.

След ритуала Велков и помощниците му Никола Попович, Трендафил Терзийски и Любомир Шейтанов изведоха играчите на първо занимание. Групата направи първо крос, а после кондиционни упражнения на терена.

В първата тренировка не участваха всички футболисти от есенния състав, но старши треньорът уточни, че отсъствието им е заради транспортни неуредици. Велков каза, че няма да санкционира липсващите, но ще ги предупреди сериозно, че подобни провинения не се вписват във визията на „Черноморец – Бургас“.

„Акулите“ ще срещнат „Винтертур“ и „Бран“ /Берген/ в Анталия

Новият старши треньор Антон Велков обяви два от съперниците в контролите на „Черноморец-Бургас“ по време на лагера в Анталия. На 5 февруари „акулите“ ще срещнат швейцарския „Винтертур“, а на 11-и – норвежкия „Бран“ /Берген/. Планирани са още две проверки на 7 и 9 февруари, но противниците не са уточнени. Третите в есенното класиране на „А“ група ще се подготвят в турския курорт от 2 до 14 февруари.

„Черноморец“ ще тренира в Бургас до 20 януари. От тази дата започва първият зимен лагер в Поморие, който ще продължи до края на месеца. На 29-и е насрочена първата контрола срещу „Добруджа“, а на 30-и съперник на тима ще бъде „Светкавица“. Двата спаринга ще се играят на изкуствения терен в Поморие.

Последната контрола ще бъде на 19 февруари срещу „Сливен“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук